Hongaarse champignons (6 personen)



Ingrediënten:

500 gr champignons
80 gr boter
zout
peper
400 gr gerookte ham in hele kleine blokjes
2 dl melk
4 el bloem
2 eierdooiers
paprikapoeder
100 gr geraspte kaas
Bereidingswijze:

Vet een ovenschaal in met 20 gr boter. Leg de champignons erin
en bestrooi ze met peper en zout. Verwarm de melk in een pannetje.
Smelt 40 gr boter in een andere pan en roer de bloem erdoor.
Dit mengsel mag niet bruin worden! Blus dit mengsel af met de hete
melk en laat de saus al roerend indikken. Roer eerst de ham en dan
de eierdooiers erdoor en strooi er dan zoveel parikapoeder overheen
totdat hij mooi roze kleurt. Schep de vulling in de paddestoelen,
strooi de kaas erover en besprenkel de champignons met de (gesmolten)
overgebleven boter.
Bak ze in 15 minuten goed bruin in een voorverwarmde oven van 225 graden.

Home